Batteri till solceller


Med energilagring maximerar du värdet på din solcellsanläggning

Ladda på dagen, använd solenergi på natten.
Solceller med energilagring innebär fullständig kontroll, både för miljön och din ekonomi. Ladda husets batteri med solen innan du ens vaknat och spara solenergin till när du behöver den. Med ditt egenproducerade överskott tjänar du pengar på när den säljs till Svenska kraftnät. Under 2023 får du som privatkund upp till 50 000 kr på fakturan när du nyttjar avdrag för grön teknik.


Att investera i batterier till solceller är ett smart och framåtblickande beslut för alla som vill maximera värdet av sin solcellsanläggning. Batterier spelar en central roll i energilagring, vilket ger dig möjlighet att ladda dem med solenergi under dagen och sedan använda denna energi på natten. Med solceller och batterier skapar du en effektiv, hållbar och ekonomiskt gynnsam energilösning för ditt hem eller företag.
Batterier till solceller erbjuder fullständig kontroll över din energiförbrukning. Genom att ladda dina batterier med solenergi kan du spara denna ren och grön energi till de tillfällen då solen inte skiner. Detta innebär att du kan använda solenergi dygnet runt, vilket ökar effektiviteten och värdet av dina solceller avsevärt. Dessutom, med ett eget system av batterier och solceller, minskar du ditt beroende av det traditionella elnätet och dess fluktuerande priser.


En annan stor fördel med att integrera batterier i ditt solcellssystem är möjligheten att sälja överskottsenergi. När dina batterier är fulladdade och dina solceller fortsätter att producera energi, kan detta överskott säljas tillbaka till Svenska Kraftnät. Detta ger inte bara ekonomisk avkastning utan bidrar även till ett mer hållbart energisystem.
Under 2023 erbjuds dessutom attraktiva ekonomiska incitament för privatkunder som installerar batterier och solceller. Du kan få upp till 50 000 kr tillbaka på din faktura genom avdrag för grön teknik, vilket gör investeringen i batterier och solceller ännu mer fördelaktig.


Att välja batterier till dina solceller är inte bara en investering i miljön, det är också en investering i framtiden. Med batterier får dina solceller en ökad funktionalitet och flexibilitet, vilket säkerställer att du får ut mesta möjliga av din solenergi. Detta gör batterier till en avgörande komponent i moderna solcellssystem, och ett klokt val för alla som vill ta ett steg mot en grönare och mer ekonomiskt hållbar framtid.